DENİZLİ DEVLET TİYATROSU

Denizlili tiyatro severler Ocak-Şubat aylarında birbirinden güzel tiyatro oyunlarını Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi’nde izleme fırsatı buldu. Tiyatro severler tarafından yoğun ilgi gören ve biletleri tükenen oyunlardan bazıları şunlardı:

KAFKAS TEBEŞİR DAİRESİ

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahnelenen oyun 19-20 Ocak tarihlerinde sahnelendi. Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi’nde izlenen oyunun konusu kısaca şöyle: Bertolt Brecht’in iyilik-kötülük, mülkiyet, sınıfsal uçurumlar gibi evrensel kavramların üzerine kurduğu oyun iç savaşın yakıp yıktığı Gürcistan’da geçer. Oyunda şatafatlı hayatların sahibi saray ahalisi ile sarayın gölgesinde sefalet içinde kıvranan halk vardır ve darbe yaklaşmaktadır.

PROFESYONEL

Profesyonel, İstanbul Devlet Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahnelendi. Oyunda Bülent Emin Yarar ve Yetkin Dikinciler olağan üstü performans sergiledi. 26-27 Ocak tarihlerinde Denizlili tiyatro severlerin ilgiyle takip ettiği oyunun konusu şöyle: Ünlü Sırp yazar Duşan Kovaçevic, Yugoslavya’daki büyük dönüşümden önceki ve sonraki toplumsal-politik yaşamı bir entelektüelin yaşam öyküsü içinde, kara mizah türünde ve ironik bir üslupla anlatıyor. 40 yaşlarında bir edebiyat adamı, bir sekreter ve bir gizli polisin sürprizlerle dolu hikayesi.

ANTRİKOT

Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyun 16-17 Şubat tarihlerinde izleyicisiyle buluştu. Bursa Devlet Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahneye konulan oyunun konusu şöyle: Kapitalist sistemin, günümüz insanını getirdiği vahim hali anlatan Antrikot; etik, ahlak, sevgi, dostluk, başarı, mutluluk gibi kavramları yeniden sorgulatıyor. Oyunun kahramanları karmaşık bir bulmacanın içinde hayata dair yaptıkları seçimlerle mutluluğun yolunu bulabilecekler mi?

BİT YENİĞİ

Konya Devlet Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahnelenen oyun 23-24 Şubat tarihlerinde tiyatro severlerle buluştu. Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyunda sigorta şirketi sahibi mösyö Chondebise’nin maceraları anlatılıyor. Evli olan Chondebise bir aşk mektubu gelir. Mektubun kendisine gelmediğini düşünen Chondebise buluşmaya genel sekreteri mösyö Fournel’i gönderir. Böylece olaylar içinden çıkılmaz ve komik bir hal alır.

Bir cevap yazın