ATÖLYE KURDULAR OZON DEZENFEKSİYON CİHAZI ÜRETTİLER

Ülkemizi ve dünyayı etkisi altına alan Covid 19 sürecinde;Sarayköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önemli bir çalışmaya imza attı. Pandemi sürecinin ilk günlerinde öncelikli ihtiyaç olan maske üreterek covid-19 mücadelesine destek veren okul çalışmalarını bir üste taşıyarak kendi markalarında ozon dezenfeksiyon cihazı ürettiler.

Meslek Lisesi öğretmenleri ürettikleri cihazı İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz’a tanıtılar.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz’un makamında gerçekleşen cihaz tanıtımına Şube Müdürü Mahmut Gürhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Akhan, projede yer alan Sarayköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Yusuf Bakıt, Elektrik ve Elektronik öğretmeni Özer Mısırcı, Makine Teknolojisi Öğretmeni Cüneyt Yüksel, Tekstil Teknolojileri Öğretmeni Fuat Yerlitaş, ve Metal Teknolojisi Öğretmeni Ahmet Cemal Doğruoğlu katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, meslek lisesi öğretmenlerinin ürettiği SAROZON markalı cihazın üretimi aşamaları hakkında yaptığı konuşmasında “Sarayköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz pandemi sürecinde patenti Elektrik ve Elektronik öğretmeni Özer Mısırcı’ya ait ozon cihazının okulda seri üretimi için çalışmalara başladı.

SAROZON markası ile patent başvurusu yapılan cihazın seri üretimi için ihtiyaç duyulan atölye projesi Milli Eğitim Bakanlığınca kabul edildi.Milli Eğitim Bakanlığımızdan gönderilen 130 bin TL’lik ödenekle kurulan atölyede cihazı üreten öğretmenlerimiz bu alandaki önemli bir ihtiyaca cevap verecekler. SAROZON markalı ozan cihazını aylık 150-200 adet üretim kapasitesine sahibiz. Okulumuzda döner sermaya kuruluş işlemlerimize başladık. Okullarımızın eğitim-öğretime başlaması ile üretim aşamasında öğrencilerimiz de yer alacaklar.

Pandemi sürecinde gerek ilimizde gerekse de ülke genelinde mesleki eğitim veren okullarımız yaptıkları çalışmalar ile ülke gündemine oturdular. Mesleki eğitimin önemi ülkemizde ve tüm dünya bir kez daha anlaşılmış oldu. Bu süreçte meslek liselerimiz büyük gelişime ve değişime imza attılar. Üreten meslek liselerimiz her biri ayrı birer marka haline geldi. Buradan emeği geçen tüm meslekdaşlarımı tebrik ediyorum” dedi.

Sarozon, havadaki oksijeni ozona dönüştürmekte; belirli aralıklarla bulunduğu ortama vermektedir. Havadaki virüsleri, bakterileri, küf ve mantarları temizleme özelliğine sahip  Sarozonteknik özellikleri ile de muadilleri arasında ön plana çıkmaktadır.

Sarozon Ozon Jeneratörünün Özellikleri:

Ozon Dezenfeksiyon; hava ve suya ozon verme özelliği olan bu cihaz, su içindeki, havadaki, yiyeceklerimiz ve kullandığımız eşyalar üzerindeki mikrop, virüs, bakteri, spor, kist, e.coli, mantar, salmonella gibi insan sağlığına zararlı mikroorganizmaların hücre zarını yırtarak yok edilmesini sağlar. Kimyasal temizleme ve dezenfektan maddelerden farkı; ozonun tamamen doğal olması hiçbir atık madde bırakmamasıdır. Ozon suya ve havaya verildikten sonra kısa süre sonra görevini tamamlayıp oksijene dönüşür.

TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Ozon Çıkışı:500 mg/hr

Ozon Üretim Metodu:Corona Disharge

Çalışma Voltajı:220 Volt/50 Hz

Enerji Tüketimi:30 Watt

Soğutma:Hava

Kontrol Ünitesi:Tam otomatik her saat 5 dakika çalışma

Kasa:ABS

Aksesuarlar:Silikon Hortum

Su ve Havaya Ozon Verebilme Özelliği

BAŞLICA UYGULAMA ALANLARI

  • Otel odaları, konferans salonları,
  • Ev ve okullarda koku giderimi ve hava temizlemesi,
  • Restaurant, kafeterya, bar ve sigara içilen odalar,
  • İş yeri ofisler,
  • Muayenehaneler, eczaneler,
  • Sağlık merkezlerin, ambulanslar,
  • Tavuk ve hayvan çiftlikleri,
  • Toksinlerin (zehirlerin) giderilmesi,
  • Sera ve tarımda verimin artırılması,
  • Çiçeklik,
  • Petrol istasyonlarının tuvalet temizliği ve koku giderimi,
  • Otel ve restaurant mutfaklarının (yüzey ekipman ve buzdolabı) sterilizasyon,
  • Ofis ve toplu alanlardaki su sebillerinin dezenfeksiyonu,
  • Gıda ve soğuk hava depoları,
  • Market ve manavların açık bölümleri. (Gıdaları bozan bakteriler ve küf mantarlarıdır. Ozonlanan ortamlarda gıdalar bozulmaz.)

Bir cevap yazın