BİLNET OKULLARI COVİD-19 TEDBİRLERİ KAPSAMINDA ‘‘BİLNET PANDEMİ’’KURULU KURDU

Date:

Bilnet Okulları Denizli Yerleşkesi covid-19 sebebiyle yeni döneme başlarken her zaman olduğundan daha tedbirli başlanılması gerektiğini düşünerek, alınan tedbirler kapsamında hekim velileri ile bir araya geldi. Dr. Mehmet KÜTÜK ve Dr. Derman MÜFTÜOĞLU başkanlığında toplanan heyette,yemek firması yetkilisi, servis firması yetkilisi, termal kamera ve ateş ölçer firma yetkilisi ve okul yönetimi bulunmaktaydı. Toplantı, için ilk birliktelik dün gerçekleşti.

Toplantıyı Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin KOCA’nınaçıklamalarında belirtmiş olduğu tedbirleri açıklayarak başlatan kampüs müdürü Sayın Hatice TuğbaYEŞİLPINAR, “Bilnet Okulları bünyesinde aldığımız kararlar oldukça titiz, tüm çocuklarımızın ve çalışanlarımızın sağlığı için alınan tüm önlemler şimdiden hazır dedi. Süreci detaylandırarak,pandeminin en önemli basamağı olan okul girişlerinde ateş kontrolünün öğrencileri bekletmeden daha seri olarak yapılabilmesi adına özel yüz tanımlama özelliği olan ve kayıt yapan ateş ölçer cihazı ile kontrol yapıldıktan sonra öğrenciler girişlerini yapacak olup maskeleri okul tarafından temin edilecektir.

Sınıflara, koridorlara, giriş ve çıkışlara yakın alanlara el antiseptikleri yerleştirilecek. El antiseptiklerini yutma riskine karşı küçük öğrenciler bunları kullanırken mutlaka denetlenecek ve kokusuz olması önem arz edecektir.

Sınıf ve odalar pencereler açılarak düzenli şekilde sık sık havalandırılacak. Oturma düzeni pandemikoşullarına uygun şekilde hazırlanacaktır. Havalandırma ve ısınma sistemide gerekli dezenfeksiyon sağlanacakşekilde koşullara uygun kullanılacaktır.

Salgın döneminde zorunlu olmayan toplu etkinlikler yapılmayacak. Yapılması gereken etkinliklerin açık alanda yapılması tercih edilecektir.

Acil durumlara karşı,okul çıkışına en yakın noktada izolasyon odası oluşturulacaktır.

Okula giriş/çıkış saatlerinde öğrenciler, velileri tarafından okul dışında teslim alınıp bırakılacaktır.

Destek personel sayısını hijyen açısından arttıran kurum, nöbetçi öğretmen sayılarını da koşullara uygun olarak arttıracaktır.

Bu süreçte hastalık belirtisi olan öğrencilerin okula gönderilmemesi konusunda velilerin gerekli hassasiyeti sağlamasıönem arz edecektir.

Toplantıda konuşulan konuların büyük bir kısmını da yemek düzeni, bireysel spor faaliyetleri, taşıma sistemi vs. gibi konular oluşturdu.

Toplantının genişletilmiş 2. Oturumunun Ağustos ayı içerisinde yapılması planlandı.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Galatasaray’da Transfer Hareketliliği: Batrakov’da Sona Doğru, Sol Kanat İçin İki Yıldız

Galatasaray’da transfer çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Sarı-kırmızılıların 10...

Başkan Çavuşoğlu’ndan bayram mesaisindeki personele ve hastalara ziyaret

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Kurban Bayramı’nın...

BAŞKAN TEFENLİLİ’DEN KURBAN BAYRAMI MESAJI

Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili, Kurban...

Denizli Büyükşehir genç yeteneklerin yanında

Mehmet Sarhanlı Türkiye şampiyonu oldu Denizli Büyükşehir Belediyespor Yüzme Takımı sporcusu Mehmet Sarhanlı, Antalya’da düzenlenen...