Bilnet öğrencileri “Bilnet Digital Learning” ile derslerini aksatmadan sürdürüyor. Bilnet Okulları, dönem başından itibaren kullandığı bu programın içeriğini sürekli güncelleyerek öğrencilerin gelişimlerini yakından takip ediyor.
Tüm dünyayı etki altında alan Covid-19 salgını nedeniyle Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretime uzaktan eğitimle devam etme kararı aldı. Özel okullar ise bu süreçte yetkililerin yönlendirmeleriyle tedbirlerini artırmaya devam ediyor. Bilnet Okulları da ilk günden hazırlıklı olduğu ve kendi alt yapısında oluşturdukları “Bilnet Digital Learning” modeli ile öğrencilerinin hiçbir kayıp yaşamadan eğitimlerini kolaylıkla sürdürebilmesini sağlıyor.
2017- 2018 eğitim öğretim döneminde faaliyetlerine başlayan ve bugün 50 okulda faaliyetlerine devam eden Bilnet Okullarının diğer okullardan farklarını ifade eden Zehra Sağ: “Öncelikle nasıl bir okul olduğumuzu, eğitimimizi ve öğrencilerimize sunduğumuz hizmetleri her fırsatta anlatıyoruz. Öğretmen seçimlerinde hassasiyet gösteriyoruz. Hizmet içi eğitim seminerleri ile öğretmenlerimizi de geliştiriyoruz. Bu anlamda kurumlarımızdaki tüm öğretmenlerimizin mesleki donanımı oldukça yüksektir.
Bilnet Okulları 21. yüzyıl becerileriyle donatılmış öğrenciler yetiştiriyor
Bilnet Okulları’nın İngilizce diline hâkim, 21. yüzyıl becerileriyle donatılmış, özgüveni yüksek ve başarılı öğrencilerini yetiştirmek hedefiyle yoluna devam ettiğini belirten SAĞ, “Dünyaca ünlü eğitimci Marc Prensky’nin dediği gibi ’20. yüzyıl becerileri ile 21.yüzyılın çocukları yetiştirilemez.’ Biz her zaman eğitim programlarımızı bu felsefeyi temel alarak inşa ediyoruz. Misyonumuz, çağın eğitim stratejileri, teknoloji ve yöntemlerini kullanarak geleceğe yön veren, evrensel düşünen, sorumluluk sahibi, ilgi ve yeteneklerinin farkında, Atatürk ilke inkılaplarına bağlı mutlu ve üretken bireyler yetiştirmek.” dedi.
Pandemi ile eğitimde yeni döneme geçildi
Koronavirüs salgınından en çok etkilenen sektörlerden birinin eğitim olduğunun altını çizen SAĞ, “Pandemi nedeniyle dünyada 1 milyar 300 milyon öğrenci okula devam edemedi. Belli sınıf kademelerinde seyreltilmiş yüz yüze eğitim başlasa da öğrenciler bu dönemde ağırlıklı olarak uzaktan eğitim almaya devam edecek gibi duruyor. Bu noktada da her türlü senaryoya karşı hazırlıklarını yapan okullardan biri de Bilnet Okulları oldu. Bu süreçte öncelikle öğrencilerimizi tamamen farklı bir eğitim modeline hazırlamak ve sonrasında uyum becerilerini artırmak için rehber öğretmenlerimiz önderliğinde tüm öğretmenlerimiz sürekli iş birliği içinde yol aldılar. Bilnet Okulları olarak Millî Eğitim Bakanlığının aldığı kararlar doğrultusunda tüm birimlerimizde alanında uzman eğitimci ve akademisyenlerle çalıştık. Böylece her olasılığı göz önüne alarak kısa, orta ve uzun vadeli planlarımızı oluşturduk. Bütün bunların yanında öğretmenlerimizin uzaktan eğitime ilişkin formasyon yetkinliğini artırmak için kurumlarımızda hizmet içi eğitimler gerçekleştirdik.”
Bilnet Okulları “Bilnet Digital Learning” Programı ile Fark Yaratıyor
Uzaktan eğitimin bu süreçte geleceğin eğitim dünyasında yerini aldığını ve kaçınılmaz bir şekilde almaya da devam edeceğinin altını çizen SAĞ, “Örgün öğretime tamamen geçilse de dijital eğitim bir anlamda örgün öğretimle eş zamanlı olarak hareket kabiliyetine sahip olarak yaşantısını sürdürecektir. Bilnet okulları olarak öğrencilerimizin 21. yüzyıl becerileri içinde yer alan dijital okur yazarlığını, teknolojiyi tüketim olarak değil üretim amaçlı kullanmalarını sağlamaya yönelik becerilerini artırmayı esas alarak bu anlamdaki yeterliklerini en üst düzeye çıkarmaya yönelik olarak eğitim planlarımızı geliştirmiş bulunmaktayız.
3B eğitim modeli
Bilnet Okulları olarak ilkokul kademesinde uyguladıkları 3B eğitim modelinin öğrencileri hem online hem de yüz yüze eğitimle desteklediğini belirten SAĞ; “Ekran karşısını, ‘Öğrenciye görelik’ ilkemize bir engel olarak görmüyor, aksine teknolojinin tüm olanaklarından faydalanıyoruz. Bu süreçte MEB öğretim programını derinlemesine işlemeye devam ederken kazanımlara bağlı ancak kazanım edindirme kaygısı olmadan yürüttüğümüz Math’s Mirror, Yaratıcı Düşünme P4C ve Çocuklar için Felsefe gibi ek dersler planladık. Bu derslerde amacımız her bir öğrencimizin yaratıcı güçlerini fark etmesi, beceri alanlarını geliştirmesi, strateji üretebilmesi ve matematik okur yazarlığını edinmesi.” dedi