PAÜ Hastanesi’nde Ameliyathane Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı Başlatıldı

PAÜ HastanesiAmeliyathane Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı,5. Kat eğitim salonunda gerçekleştirilen açılış toplantısıyla başlatıldı. Sertifika programının açılış konuşmasını yapan Rektör Kutluhan “Ameliyat hemşiresi, cerrahı iyi tanımak zorundadır. Eğer işi anlama ve çözme yolunda kafa yorarsanız, çok büyük tecrübe elde edersiniz.” dedi.

Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Demet Ekici konuşmasında programın içeriğini şöyle açıkladı:Bugün biz Pamukkale Üniversitesi Hemşireleri olarak bir kez daha tatlı bir heyecan ve gurur yaşamaktayız. Göreve geldiğimiz günden bu yana eğitim hemşireliği birimimizle birlikte hedeflediğimiz ‘Her Alanda Güçlü Hemşirelik’modelinin parçası olan sertifika programlarının bir yenisini daha gerçekleştirmiş bulunmaktayız.Hemşirelik mesleğinde başarının, yaşam boyu öğrenme süreci ile elde edileceğine inanıyoruz.Tecrübenin ve gören göz olmanın kıymeti sağlığın her alanında olduğu gibi biz hemşireler için de paha biçilemez değerlerden biridir.Açılan sertifika programları tam da bu anlayışla bizlere, rehber olmayı bir kez daha hatırlatmıştır.Buradan yola çıkarak ustaca yaşam ustalardan öğrenilir.” dedi.

Sertifika programını destekleyen başta Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan olmak üzere, Başhekim Prof. Dr. Murat Özban’a eğitim hemşirelerine ve tüm ekibe teşekkür eden Demet Ekici ayrıca, sadece Yoğun Bakım ve Ameliyathane Sertifikalı Eğitim Programları ile kalmayacaklarını, hedeflerinin birçok alanda sertifikalı programlar açmak olarak belirlediklerini de söyleyerek keyifli bir sertifika programı geçirilmesini temenni etti.

Başhekim Prof. Dr. Murat Özbanyaptığı konuşmada şunları ifade etti: “Üniversitemizin 30. yılında Ameliyat Hemşireleri Sertifika Programı hepinize başarılar ve kolaylıklar getirmesini diliyorum. İzlediğimiz videoda da anlatıldığı gibi hemşiremizin ameliyathane salonunun hazırlığındaki yalnızlığı o şekilde devam etmiyor, sonra o salon kalabalıklaşıyor. Ameliyat salonlarının koridorları da her zaman sakin gitmeyebiliyor. Ciddi stres ve tehlike altında, sonuçları sıkıntıya dönüşebilecek süreçlere dönüşebiliyor. O süreçleri huzurlu kılan tüm hemşire arkadaşlara ve ameliyathane ekibine çok teşekkür ediyorum. Bu programın da başarı ile size katkı sağlamasını temenni ediyorum.” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selçuk Yüksel ise Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı ile başlattığımız bu eğitim sürecine ameliyathane hemşireliği sertifikalı eğitim programı ile devam ettiklerini; programın 03.10.2022 – 01.11.2022 tarihleri arasında yapılacağını, alanında uzmanlaşmak isteyen tüm hemşireleri beklediklerini belirtti.

Rektör Prof. Dr. Kutluhan: “Ameliyat hemşiresi, cerrahı iyi tanımak zorundadır.Eğer işi anlama ve çözme yolunda kafa yorarsanız, çok büyük tecrübe elde edersiniz.”

Açılışta konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan: “Ameliyathane hemşireleri ile ilgili gerçekleştirdiğim ameliyatlarda benim çok fazla tecrübem var. Bugüne kadar belki 40 belki 50 ameliyathanede çalıştım. Ameliyat hemşiresi, cerrahı iyi tanımak zorundadır. Şuan Üniversite Hastanemizde de ameliyatlar yapıyorum. Pamukkale Üniversitesi Hastanelerindeki hemşirelerimizden çok memnunum. Hemşireler, cerrahın ruhunu anladığı zaman ameliyatlar çok daha iyi gidiyor. Ülkemizde şöyle bir durum var: hemşireyi tam yetiştiriyorsun. Artık ayak seslerinden her şey anlaşılır hale geliyor. En klasik devlet yapımız, o yetiştirdiğiniz hemşireyi alıyor sizin elinizden. Ben burada, Üniversite Yönetimi ve Hastane Başhekimlik Yönetimi olarak hemşirelerimizin yer değiştirmesini istemiyorum. Eğer bir hemşire çalıştığı alanı sevdi ise ve orada yerleşti ise onu oradan almayalım. Ameliyathaneyi sevdi ise onu oradan almayalım. Bir işi güzel yapanın ikinci işi güzel yapma olasılığı çok yüksektir. Dolayısı ile Başhemşiremiz, göreve başladığımız günden beri güzel işlere güzel işler katmaya devam ediyor. Bu sertifika programı ile hemşirelerimizin yüzümüzü kara çıkarmayacaklarından çok eminim. Pamukkale Üniversitesi gerçekten çok büyük bir üniversite. Hem üniversite hem de hastane olarak büyük ve burada kendi alanında çok yetkin cerrahlar var. Üniversite Hastaneleri olarak bizim müdahale etmediğimiz bir alan yok. Haftada 100 ameliyat, yılda 35 bin adet ameliyat yapılıyor. Ben göreve geldikten sonra hafta sonları da ameliyat yapılmaya başlandı. Bu kadar hasta görmek bu kadar vaka görmek tecrübeyi geliştiriyor. Eğer işi anlama ve çözme yolunda kafa yorarsanız, çok büyük tecrübe elde edersiniz. Burada bugün sertifika için ders verecek olan her bireyin pratik olarak donanımlı, teorik olarak da donanımlı olduğuna inanıyorum. Bu sertifika programının Üniversitemize, şehrimize, ülkemize ve insanlığa yararlı olmasını, sertifikayı alan her bireye de bereketler vermesini diliyorum.” dedi

Toplu fotoğraf çekilmesi sonrasında açılış konuşmaları ile sertifika eğitim programı başlatıldı.

Bir cevap yazın