Rektör Kutluhan: “Çanakkale Geçilmez Sözü Silinmemek Üzere Kalplere ve Zihinlere Kazınmıştır”

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, 106 yıl önce 18 Mart tarihinin Kurtuluş Savaşımıza giden yolda önemli bir milat olduğunu belirterek, Çanakkale Zaferi’nin, Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde, vatan ve millet sevgisiyle yazdığı kahramanlık destanı olduğunu söyledi.
“Bu destansı zafer ile ‘Çanakkale Geçilmez’ sözü kalplere ve zihinlere silinmemek üzere kazınmıştır” ifadesini kullanan Rektör Kutluhan, “Çanakkale’de olduğu gibi bugün de hep birlikte omuz omuza vererek ülkemiz ve gelecek kuşaklarımız için daha da çok çalışmalıyız” dedi.

“Çanakkale ruhunu, azmini ve kararlılığını bugün de hissetmeliyiz…”

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rektör Kutluhan, mesajında; “18 Mart tarihi bizlere büyük sorumluluklar yüklemektedir. Kahraman ecdadımızın bizlere miras bıraktığı cennet misali vatanımıza layıkıyla sahip çıkmak için Çanakkale Savaşlarındaki ruhu, heyecanı, azmi, kararlılığı bugün de kalbimizin derinliklerinde hissetmeliyiz. Bizler, Çanakkale şehitlerinin torunları olarak, istiklâlimizden, istikbâlimizden ve hürriyetimizden hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Çanakkale Zaferi, esaret altındaki mazlum milletlere de umut ve ilham kaynağı olmuştur…”

“106 yıl önce dönemin en güçlü silahlarına karşı, bu aziz vatanın her köşesinden gelen ve vatansız kalmaktansa ölmeyi yeğleyen bu kahraman milletin azim ve inancı, dünya tarihinin akışını değiştirmiş; bu destansı zafer ile ‘Çanakkale Geçilmez’ sözü kalplere ve zihinlere silinmemek üzere kazınmıştır” diyen PAÜ Rektörü Kutluhan, kurtuluş mücadelemizin de temellerinin atıldığı bu tarihin, eşine rastlanamayacak kadar muhteşem bir milli duygu, inanç, istiklâl, kahramanlık ve milli şahlanışın başlangıç noktası olduğunu kaydetti. Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, “bir ulusun vatanını canı pahasına savunmasında, somut örneklerin en destansı hali olması özelliği ile Çanakkale, esaret altında bulunan tüm mazlum milletlere de umut ve ilham kaynağı olmuştur” dedi.

“Çanakkale’de destan yazan aziz Milletimiz, buradan edindiği milli ruh ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türkiye Cumhuriyeti’ni inşa etmiştir…”

“Çanakkale Zaferi’nin önemi hiç şüphe yok ki Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün cesareti, ileri görüşlülüğü ve komutanlık dehası ile savaşın gidişatına yön vermesi ve sonrasında Kurtuluş Savaşı’na önderlik etmesi ile olmuştur” ifadelerini kullanan Rektör Kutluhan, bu savaşta kahraman ordumuzun cesareti, bağımsızlığa olan inancı, vatan ve millet sevgisi ile düşman kuvvetlerin bile takdirini kazandığını kaydetti. Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, “Çanakkale’de destan yazan aziz milletimiz, buradan edindiği milli ruh ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türkiye Cumhuriyeti’ni inşa etmiştir” dedi.

“Milletçe omuz omuza vererek aydınlık ve müreffeh yarınların inşası için yılmadan çalışıyoruz…”

“Çanakkale’de sergilenen birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma; İstiklâl Mücadelemiz için de elzem olan ruhu ortaya çıkarmıştır” ifadesini kullanan PAÜ Rektörü Kutluhan, “kadını erkeği, genci yaşlısı bütün vatandaşlarımızla omuz omuza aydınlık yarınların inşası için yılmadan çalışmalıyız. Bizlerin yegâne görevi; kahraman ecdadımızın kanlarıyla sulanan bu aziz vatan topraklarını, yine o günkü milli şuur ile korumak, geleceğimizin teminatı olan gençlerimize de bizlere rehber olan bu bilinci doğru aktarmaktır” dedi.

“Şanlı mücadelenin yapıldığı Çanakkale’yi istisnasız her Türk vatandaşı gidip yerinde görmelidir.”

Rektör Kutluhan, istisnasız her gencin, her vatandaşın Çanakkale şehitliklerini, Gelibolu’yu görmesi gerektiğinin de altınız çizerek şu mesajları verdi: “O kutlu mücadelenin, şanlı direnişin merkezi Çanakkale cephelerini istisnasız her Türk vatandaşı görmelidir ki, ecdadımız yedi düvele karşı nasıl bir mücadele vermiş bilinsin. O günlerde Çanakkale’de her yaştan talebeler, vatanına el uzatanlara karşı destansı bir mücadele vererek şehit oldular. Bizler hür ve bağımsız olarak şimdi bu topraklarda onların sayesinde yaşayabiliyoruz. İşte bizler o neslin evlatlarıyız. Buraları görmeyen hiçbir çocuğumuz, hiçbir gencimiz kalmamalıdır. Çanakkale’yi görmek inanıyorum ki herkese çok mühim bir tarih şuuru aşılayacaktır. Unutulmamalıdır ki, tarihi olmayanın geleceği de olmaz. Kökünden koparılan bir ağaç nasıl yaşayamazsa, tarihlerinden koparılan milletler de ayakta kalamazlar. Bu sebepledir ki Çanakkale Zaferi’nin kazanıldığı, şanlı destanın yazıldığı bu yerleri görmek, oraları gezmek ve yaşanılanlara şahitlik etmek, Çanakkale’yi özümsemekle mümkün olabilir.”

“Gelecek nesillere müreffeh bir ülke bırakmak için daha çok çalışmalıyız. Bu, ülkemizi bizlere yurt yapan aziz şehitlerimize karşı minnet borcumuzdur…”

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün geldiğimiz noktada, atalarımızdan bizlere miras kalan bu topraklarda bilimin önderliğinde sanayiden teknolojiye, sanattan spora, eğitimden sağlığa pek çok alanda dünyada önde gelen devletlerden biri olmak adına, atalarımızdan bizlere miras kalan; azim, kararlılık, inanç, milli ve manevi ruh ile hep birlikte omuz omuza verip daha çok çalışmaktır. Gelecek nesillerimize müreffeh bir ülke bırakmak için daha çok çalışmak, bu cennet vatanı bizlere yurt yapan atalarımıza ve şehitlerimize karşı olan sorumluluklarımızın başında gelmektedir.

Bu şanlı zaferin 106. yıl dönümünde, milletimizin 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nü en kalbi duygularla kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları bizlere mukaddes bir vatan olarak emanet eden bütün şehitlerimizi saygı, rahmet ve şükranla anıyorum. Onlara minnettarız. Ruhları şâd, mekânları cennet olsun.”

Bir cevap yazın