TEMMUZ – AĞUSTOS KİTAPLARI / 2018

Kayseri Cezaevi Günlüğü

Celal BAYAR

Yapı Kredi Yayınları

Celal Bayar yaklaşık üç yıl kaldığı Kayseri Cezaevi’ndeki günlerini anlatırken, geriye dönüşler yaparak, Yassıada anılarını da aktarıyor.

“… vaktiyle bu avluda ağaçlar varmış. Zemin de toprakmış. Yassıada davaları başladık­ları sırada hapishanenin tamir ve ıslahı ele alınmış, bir subay bu işle vazifelendirilmiş. Uzağı gören insanlar! Mahkemenin 450-500 kişiyi mahkûm ederek buraya göndere­ceklerini derin bir ferasetle daha o zaman anlamışlar!

İşte bu tamir sırasında avludaki ağaçlar kesilmiş, toprak yere Erciyes’in ateş püskürdü­ğü devirden kalma siyah taşlar –arnavutkaldırımı tarzında– döşenmiş. Bu intizamsız kara taşlar üzerinde yürür, dört duvar arasında başımızı yukarıya kaldırır, mavi sema­dan temiz hava dilenirken, küçük bir “filiz” dikkatimizi çekti. Samet bu filizi himaye­sine aldı, korudu, büyümesi için ihtimam gösterdi. Filiz, kesilmiş bir ağacın kökünden sürmüştü. Ölçtüm, tam üç karış boylanmış, kışın kuruttuğu yaprakları dökülmüş, yerine yeşil tomurcuklar belirmiş. Bu hal bana dışarıda baharın başladığını hatırlattı. Düşündüm: İstanbul baharının güzelliğiyle meşhur şehirlerimiz cennet olarak na­zarımda canlandı. Odama döndüğüm zaman, Kayseri Hastanesi’nden muayeneden gelen Bahadır Dülger “Bahar gelmiş, dışarısı yemyeşil” dedi. Ben de bu filizin beni aldatmadığını anladım.”

Tartışmalı bir dönemin birinci elden tanıklığı..

Emek Sermaye ve Paranın Zaman İçinde Değişimi

Suna KOKRMAZ

Ekin Basım Yayın

1. Klasik iktisat düşüncesinde emek, sermaye ve para

2. Neoklasik iktisat düşüncesinde emek, sermaye ve para

3. Sosyalist düşüncede emek, sermaye ve para

4.  Keynesyen düşüncede emek, sermaye ve para

5.  Monetarist düşüncede emek, sermaye ve para

6.  Yeni klasik düşüncede emek, sermaye ve para

7. Yeni keynesyen düşüncede emek, sermaye ve para

8.   Post-keynesyen düşüncede emek, sermaye ve para

9. Reel konjonktür teorisinde emek, sermaye ve para

10. Arz yanli iktisat düşüncesinde emek, sermaye ve para

Topraktan Gelen Şifa

Dr. Maya Shetreat KLEİN 

GÜN YAYINCILIK 

Dr. Maya Sheatreat-KLEIN… O bir yetişkin ve çocuk nöroloğu, tamamlayıcı tedaviler uzmanı, bitkisel ilaçlar, doğal gıdalar, çevre sağlığı eğitmeni ve her şeyden önce bir anne…
Bu kitap kendi çocuğu ağır alerjik sorunlar yaşayan, ardından gelişim problemleri göstermeye başlayıp, meslektaşları dâhil kimse onun bu durumuna bir cevap bulamayınca “Oğlumu hasta eden şey aslında ne?” sorusundan yola çıkan Klein’ın, sağlıklı gıdaya ulaşma yolculuğunun inanılmaz hikâyesi…
TOPRAKTAN GELEN ŞİFA’yı okuduktan sonra cevabını öğreneceğiniz (bazı cevaplar sizi şoke edebilir baştan uyaralım) hayati sorular ve başlıklar:
* neden çocuklarımız her geçen gün artan sayıda kronik hastalıkla mücadele etmek zorunda kalıyor ve ilaca bağımlı hale geliyor?
* çocuklarda görülen alerjilerdeki önlenemez artışın altında yatan gerçek sebepler neler?
* gıda alerjileri nasıl tüm metabolizmayı etkileyebilen sağlık problemlerine yol açabiliyor ve çocuklarımızın fiziksel ve davranışsal gelişimini sekteye uğratabiliyor?
* organik beslenmenin yanında, GDO’lu gıdaların florürlü suların ve endüstriyel etlerin sağlığımız üzerindeki etkileri nelerdir?
* temiz topraktan gelen şifalı besinlerle hazırlanan beslenme programlarının çocuğunuzun bağırsak ve beyin başta olmak üzere tüm metabolizma sağlığı üzerindeki dönüştürücü etkisi nasıl olur?
 
“Biz insanlar, hayvanları ve bitkileri yiyoruz, yediğimiz hayvanların neler yedikleri ve yediğimiz bitkilerin nasıl bir toprakta büyüdüğü bizim sağlığımız açısından hayati önem taşıyor. Çünkü o bitkiyi büyüten toprağın sağlığı dönüp dolaşıp bizim sağlığımız oluyor. Klein diyor ki: ‘Önce yediklerini düzelt. Bu bağırsağını, bağırsağın da beynini iyileştirecek. Yani iyi toprak bitkiyi, iyi bağırsak beyni besliyor. Çocuğunuzun öğrenme zorluklarının, korkularının ve uyku bozukluklarının sebebi bağırsağındaki bakterilere iyi bakmamanız olabilir.’ İlginç geldi mi? Dahası ve çok daha fazlası ilerleyen sayfalarda…”

Yalnız Kadınlar Sokağı

Maeve BİNCHY 

Dex Kitap

Bambaşka ülkelerde, bambaşka hayatlar yaşayan iki genç kadın bir gün evlerini değiştirir ve…
 
“Maeve Binchy’nin en iyi romanı. Yalnız Kadınlar Sokağı’nı okurken rengârenk, yepyeni bir dünyanın içinde kaybolup gitti  ğiniz hissine kapılıyor, kitap hiç bitmesin isti yorsunuz.” The Seattle Times
 
“Binchy’nin en iyi romanlarından biri.” Kirkus Reviews
 
“Dostluk ilişkisinin insana verdiği hazlar ve hazırladığı tuzaklar üzerine sıcacık bir roman. Kadınlar için, kadınlar hakkında, kadınlar arasında modern bir aşk masalı.” Newsday
 
“Elden bırakması çok zor!” The Renver Post
 
“Tadına doyulmaz bir hikâye.” Elle

Kurumsal İmaj Yönetimi

Ramazan TUZLA

Litera Türk Academia

İhtiyaçlı insan, ihtiyacını gidermek için üretilen çok sayıda ürün ve hizmet karşısında tercihte bulunmak durumunda kalmaktadır. Bu tercih etme olgusu, ürün ya da hizmet üretenler için, hedef kitlenin kanaatinde iyi bir yerde olma mücadelesini de beraberinde getirmiştir. Sergiledikleri halkla ilişkiler faaliyetleri ile bu mücadeleyi yürüten kurumsal yapılar, hedef kitlede kuruma yönelik önce farkındalık oluşturma, sonra da diğer kurumlardan farklı olduğunu gösterme niyetiyle çalışmalar yapmaktadırlar. Hedef kitlenin kulağından girip kalbine yerleşme, gözünden girip gönlünde eğleşme ve insanla uğraşmadan önce insana ulaşma çabası olarak görebileceğimiz kurumsal imaj yönetimi, günümüz kurumlarının olmazsa olmazı durumuna gelmiştir.

Öfke Çağı

Pankaj MİSHRA 

Alfa Yayınları

“Pankaj Mishra hem Batı hem de Batı dışının tarihine dair derin bilgisiyle, kendisinden önce başka hiç kimsenin yapmadığı şekilde, bu tehlikeli zamanların kalp kırıklıklarıyla ilgileniyor.”–Joe Sacco 
 
“Mishra bu olağanüstü güncel çalışmada, dünyanın ihmal edilmiş ve mülksüzleştirilmişlerinin, bildiğimizi sandığımız dünyayı dönüştürmek üzere Nietzscheci bir hınçla isyan ettiği çağımızın açmazlarına ışık tutmak için geçmişi didikliyor.” –John Banville
 
“Adamakıllı bilgi yüklü ve faydalı bir şekilde huzur bozucu.” –John Gray,Literary Review
 
“Mishra, Öfke Çağı’nda, unutulmuş ve yoksun bırakılmışların dünyayla ilgili bildiğimizi düşündüğümüz her şeye meydan okumak üzere ayaklandığı bir anın analizini yapıyor.” –Sebastian Strangio,Los Angeles Review of Books
 
“Mishra küresel politika anlatılarında ekseriyetle yok sayılan fikir ve duygular alemini mesken tutuyor.” –Franklin Foer, The New York Times Book Review

Bir cevap yazın