CİLT ALTINI VİTAMİN İLE BESLEME
“ MEZOTERAPİ ”
Mezoterapi, derinin orta katına ilaç ya da vitamin uygulanması yöntemidir. İlk defa 1952 yılında Dr. Michel Pistor tarafından uygulanmıştır. İğneli ve iğnesiz mezoterapi olmak üzere 2 şekilde uygulanabilir. İğneli mezoterapide cilt içerisine 2-4 mm lik mikro iğneler ile enjeksiyon yapılırken iğnesiz mezoterapide ilaçlar ya da vitaminler dermapen, dermaroller yada basınçlı sistemlerle cilt içine nüfuz ettirilir.
Mezoterapi yüz gençleştirme, saç dökülmesi, leke tedavisi, yara izlerinin iyileştirilmesi, bölgesel yağlanmanın ve sellülitin giderilmesi, minik kırışıklıkları ve hafif düzeyde sarkmaların toparlanmasında kullanılır. Lokal anestezik kremler ile uyuşturma sonrası dakikalar içerisinde uygulanabilmesi, uygulamadan hemen sonra kişinin günlük hayatına devam etmesi, işleminin her yaşta ve her mevsimde yapılabilmesi, etkisinin günler içerisinde görülmeye başlaması mezoterapinin en büyük avantajlarıdır.
YÜZ MEZOTERAPİSİ (MEZOLİFTİNG)
Yaşlanmanın ilk belirtileri yüzde ince çizgi ve kırışıklıkların belirmesi ve derinin elastikiyetini kaybetmesi nedeni ile boyun ve çene bölgesinde cilt sarkmalarının daha yoğun olarak görülmesidir. Yüz Mezoterapisi (Mezolifting) yüz derisi içine kişinin ihtiyacına göre belirlenecek vitaminler ve diğer gerekli maddelerin verilerek derinin kaybettiği esneklik ve canlılık tekrar kazandırılır. Hyaluronik asit, A, B, C, E vitaminleri, Aminoasitler, Somon DNA, Nükleik Asitler, Gingoblia, Kollajen, Glutatyon, Arginin ve çeşitli elementler bu amaçla kullanılan maddelerdir. Mezolifting sonrası cilt parlak, genç ve taze bir görünüme kavuşur, kaybettiği esnekliği geri kazanır.
Yüz mezoterapisi Hormonal ve çevresel etkenlerle yüzde oluşmuş sivilce(akne), leke, ce ciltte kararma matlaşma gibi sorunların giderilmesinde de oldukça etkilidir. Cilt içerisine kullanılan A, C vitaminleri, Glikolik asit ve diğer renk açıcı maddeler cildin alt tabakasında bulunan yağ bezlerini ve pigment üreten melanositleri baskılayarak aknelerin sönmesinde ve ciltteki bozulmuş rengin açılmasında etki gösterirler.
Deriye dışarıdan sürülerek kullanılan krem, losyon, serumlar cilt üzerinde belirli düzeyde besleyici, renk açıcı etkiye sahip olsalar da mezoterapi uygulamasında cildin ihtiyacı olan maddeler cilt içine doğrudan verildiğini için kozmetiklere göre çok daha etkili olurlar.
SAÇ MEZOTERAPİSİ
Saç mezoterapisi, saçların canlanması, kuvvetlenmesi ve tekrar kalınlaşarak dolgun ve parlak hale gelmesi için Biotin, B vitamini, Gingoblia, Oligoelementler, Aminoasitler, Hyalüronik Asit ve Çinko başta olmak üzere çeşitli minerallerin saçlı derinin orta ve derin kısımlarına enjeksiyon ile uygulandığı bir tedavi şeklidir.
Saç dökülmeleri yeni başlamış, saçları incelmiş, uzamasında problem olan kişilerde saçlı deriye uygulanan mezoterapi ile kişilerde saçlarda kalınlaşma, hızlı bir iyileşme ve canlanma, uzamasında artış görünür. Genetik sebeplerle dökülmüş ve tamamen çıplak hale gelmiş alanlardan saçları tekrar çıkarmak ve saçsız bir alanda saçların tekrar büyümesini sağlamak olası olmasa da mevcut saçların daha geç dökülmesini sağlayacağı için mezoterapi herkeste kullanılabilir.
SELLÜLİT ve BÖLGESEL YAĞ MEZOTERAPİSİ (LİPOLİZ)
Kadınlarda östrojen hormonu etkisi ile cilt altı yağ hücrelerinin su ve tuz tutulumu, dolaşım bozulmasına bağlı yağ hücrelerinin hacimlerinin artıp genişlemesi sonucu cildin portakal kabuğu şeklinde gözenekli, dalgalı ve pürüzlü bir görünüm alması sellülit olarak tanımlanır. Sellülitin en etkin medikal tedavisi mezoterapidir. Sellülitli bölgeye L Karnitin, Fosfotidilkolin, Organik silica, Artichoke, Mellilot, Caffeine gibi yağ parçalayıcı, lenf ve kan dolaşımını arttırıcı, kasların yağı kullanmasını sağlayıcı maddelerin enjekte edilmesi ile hem bölgesel incelme sağlanır hem de selülitli görüntü ortadan kalkar. Parçalanan yağların yakılması için tedavi diyet ve egzersizle desteklenirse kısa süre içerisinde çok daha iyi sonuçlar alınır.