2017-2018 TİYATRO SEZONU AÇILDI

Devlet Tiyatroları 1 Ekim Pazar günü seyirciyi selamladı ve perdelerini açtı. Repertuarında 150’ye yakın oyun bulunan Devlet Tiyatroları, yeni sezonda 13’ü yerli 18’i yabancı olmak üzere toplam 31 oyunu ilk kez sahneye koyacak. Denizli Devlet Tiyatrosu, yeni sezonun ilk oyunu olan Ermişler Ya Da Günahkarlar’ı, Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi’nde seyirciyle buluşturdu. İzmir Devlet Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahnelenen oyun, Denizlili tiyatro severlerden yoğun ilgi gördü. 27-28 Ekim tarihlerinde matine-suare oynanan oyunun biletleri tükendi.

ERMİŞLER YA DA GÜNAHKARLAR

Anthony Horowitz tarafından yazılan ve Zeynep Avcı tarafından çevrilen oyunun konusu kısaca söyle: Popüler bir cinayet romanı yazarı olan Mark Styler, yeni romanının kahramanı ile görüşmek için bir suçlu akıl hastanesi olan Suffolk’a gelir. Amacına ulaşabilmesi için Suffolk’tan sorumlu ve sorunlu doktoru ve hemşireyi aşması gerekmektedir. Styler, akıl hastası bir katilin iç dünyasını anlamaya çalışırken kendisinin ka

ranlıkta kalmış yönleriyle yüzleşmek zorunda kalır. İnsan doğasını ortaya koymaya çalışırken, iyi ile kötü arasında sıkı bir ilişki olduğunu savunur. Tıpkı ermişler ve günahkarlar gibi… Peki suçlular, cinayetler ve vahşet neden bizi içine çeker? Korku ve şiddetin içimizde uyandırdığı heyecanın sebebi nedir? Katiller ve vahşice yaptıkları katliamlar, üstünü örttüğümüz karanlık duygularımızın tatmini midir? Ölüm ve kanın verdiği hazzın sebebi nedir?

Barış Erdenk’in yönettiği oyunda DR. Farquhar karakterini Cemalettin Çekmece, yazar Styler karakterini Tamer Yılmaz ve Hemşire Plimpton karakterini de Canan Erener Şen etkileyici bir performansla canlandırıyor.

Bir cevap yazın